Irish coffe

Irish coffe efter maten utanför hotell Saint Augustin


BARCELONA 7-9 Maj 2012

Lyckades vinna träningspriset år 2011 på Shimano Nordic. Det fick bli en resa till Barcelona med Marianne. Ett litet tillägg på resechecken i slutet av januari var ok. En vecka senare hade Spanair gått i konkurs och vi måste fixa ny flygresa. Ticket hörde av sig och ny resa med Norwegian bokades för 1800 kr extra.
7 juni blev vi skjutsade med snälla grannen Eskil till Arlanda. Flyget med Norwegian gick i tid 06.50 och landade 10.20 i Barcelona. Vi hade studerat resetips i en pocketbok,  Topp 10 Barcelona där de rekommenderade Barcelonakort eller annan kort med gratis resor som kunde köpas i Turistbyrån i Barcelona. Nu såg vi en turistbyrå redan på flygplatsen där vi köpte korten. Då ingick även tåget till Barcelona och bytet till deras tunnelbana eller Metro. Hotellet Sant Agusti ligger väldigt centralt, 200 meter ifrån den omtalade gågatan La Rambla, ficktjuvarnas paradis. Vi vilade någon timma och gick sedan La Rambla ned till Hamnen och ett shoppingcenter. På tillbaka vägen såg vi män som matade duvor o trutar och som satt på honom och åt! Vi själva gick upp på La Rambla igen och åt lite lätt.
Andra dagen började vi att efter frukost gå ned till Barca beachen för att sola och eventuellt doppa oss. Det blåste och gick vågor och vädret var inte riktigt klart så det blev bara att känna på vattnet. Vi tog sedan bussen upp till den stora öppna platsen, Plaza Cataluna där vi gick upp i varuhuset Corte de Ingles översta våning och fikade. De har panoramafönster med fin utsikt över Barcelona. Gick sedan tillbaka mot vårt hotell. Innan vi var framme så stannade vi upp och tittade på en som var uppmålat och spelade staty. Då blev en turist nedstänkt bredvid Marianne och en man skulle torka av honom. Marianne reagerade snabbt och varnade honom och avvärjde troligen en fickstöld.
Efter att ha tagit en kopp kaffe på rummet så gick vi till Katedralen och åkte även upp på taket och fick en bra utsikt över Barcelona. Efter det gick vi till Picasso museet och köade en stund. Intressant med Picassos olika perioder med olika typer av målningar o konst. Kvällen avslutade vi med att äta på torget utanför vårt hotell.
 
Vi vaknade vid nio och konstaterade att vi nog var hade varit riktigt trötta. Sen frukost och iväg till Palaue Guell, bara något kvarter ifrån hotellet. Den fantastiska byggnad som var byggd 1886-1888. Åter till hotellet för lite kaffe innan vi tog tunnelbanan till Sagrida Familia, den stora kyrka som aldrig blivit färdig. Arkitekten Antoni Gaudi som satt sin prägel i Barcelona omkom 1926 när han blev påkörd av en spårvagn. Nu beräknas den bli klar till år 2026, alltså 100 år senare. Efter det blev det ett annat av hans hus, La Pedrera
 
 
Colombusstatyn i början av La Rambla
 
Nakencykling. Förmodligen en protest mot oljeindustrin
 
 
Det dansande ägget. En årligen återkommande tradition i Barcelona
 
Palau Güell
Utanför Park Guiell
linbana vid hamnen

RSS 2.0