Taipei 16-17 mars 2011

Vi kom fram till Tapei efter mindre än 3 timmars flygning. På flygplatsen möttes vi upp av en bil som tog oss till hotell Grand Victoria som ligger lite utanför centrum. Jag fick rum 606 vilket var samma rum som jag hade förra året.
Vi gick över till shoppingcentrummet efter någon timma. Andrew och Timo shoppade loss direkt med lite leksaker och det blev sedan mer handlat  för AC. Vi avslutade dagen med mat på Fridays. Själv åt jag Fajitas combo.
Timo på tåget
och Peter
¨
Giant Anthem 29er utanför montern
Merida montern
Calle Fåglum och Stian från Stians Sport
Calle och jag utanför Shimano montern
Andre och Carla från Shimano France och Andrew på tåget.
Dag 2 tog vi en taxi till mässan då vi var osäkra vilken linje och station vi skulle åka till om vi tog tåget som går brtedvid hotellet till mässområdet. Jag hade fått mitt passerkort levererat på rummet men de andra fick ställa sig i kö och vänta till kl. 9 då mässan öppnade. Jag blev stoppad i rulltrapporna till våning 5 där Shimano har sina rum för presentationer, utställning och mötesrum. Jag tog istället hissen som ingen hade koll på och kunde komma fram till rummen för att studera var komponenterna låg före kunderna kom. Det verkade vara mindre besökare än förra året. Flera kunder mest från Tyskland stannade hemma och några hade vänt i Hongkong och Bangkok. Mässan avslutades med att Marc bjöd Andrew och mig på öl innan vi tog tåget tillbaka till hotellet. Hela Shimanogänget som bodde på hotellet gick sedan till Fridays och käkade. Jag hängde på och åt  kyckling och räkor denna gång. Kvällen avslutades på Marc;s favoritställe Häagen Dazs där utbudet av glass är stort och mycket bra för en annan glassälskare.
Dag 3 tog vi tåget direkt till mässan då vi nu visste var både station och linje som vi skulle gå av, Snabbt och smidigt krånglar sig eltåget fram mellan husen ett tiotal meter över marken. 5 - 6 kundmöten med både missade möten och extramöte med en norsk kund gjorde ändå att dagen gick snabbt och bra. Nu är vi tillbaka på hotellet och planerar att ta taxi in till centrum för att äta med en finskt kund tilkl Timo.
Vi åkte taxi till deras hotel där det fanns ett Outback Stekhouse, en kedja av stekhouse som vi även var på mi Hong Kong. Efter det var det gängavstånd till en lustig bar där tjejerna som serverade uppträdde med rock-ringar ibland. De bjöd sedan upp gäster till att tävla och vid vårat bord  vart en av Timos kunder upp och vann genom att hålla igång ringarna längst. Det blev 4 försök och han var bäst i tre av dem. Thttp://www.hooters.com.tw/index_down.php
Tillbaka till hotellet för att sova inför avslutningsdagen för Timo och mig själv. Peter och Andrew som ursprungligen skulle till Osaka i japan har fått hemresan ordnad till lördag em.
MER BILDER KOMMER!!

Hong Kong igen 13 mars 2011

Då var det daxs för Taipei bike show again.
Från Shimano Nordic är vi i år 4 st som besöker mässan i Taipei. Andrew , Peter F, Timo K från Finland.
Vi startade någon dag tidigare för att göra ett stopp i Hong Kong. Vi fick bäst pris med Finnair och
startade lördag kväll från Arlanda för att åka Helsingfors direkt till HongKong. I Helsingfors anslöt Timo.
Resan tog drygt 10 timmar. Vi kom till Kowloon Hotell efter tagit tåg och sista biten med en trång taxi som
med nöd och näppe fick med vårt bagage.Vila någon timma innan vi gick runt lite och sedan fann ett stekhouse där vi åt. Sedan vart det rätt sent med någrs barbesök innan vi var tillbaks på hotellet.
Bild på shoppinggatan bredvid hotellet, tagit med mobil då kameran inte var inköpt.
'
Andra dagen stack Peter F och jag ut och shoppade lite. Jag sökte en ny kamera, en Canon denna gång eftersom Sandra alltid är nöjd med sina. Priserna varierar något. Bestämde mig först för en Ixus 130,(som Sandra har) och fick ett bra pris. Sedan började det vanliga att man blir bortsnurrad av olika alternativ, Det slutade med en ngt finare Canon som jag är nöjd med, men blev antagligen uppkörd på priset när jag kollar pricerunner!
Efter ett besök i ett stort shoppingcentrum vid hamnen satt vi oss tog var sin macka och öl innan Andrew och Timo också dök upp. Vi tog sedan färjan över till Hong Kong ön och taxi till Stanley market någon halvtimma ifrån
city. Det är otroligt att bara efter 10-15 minuter från storstaden har man badvikar och sandstränder med Stanley market som är den trånga enkla stilen där man går igångar och finner det mesta. Tillbaka med taxi för att avsluta kvällen med fin utsikt över Hong Kong frän Sheraton skybar och senare tog vi en avslutande öl i skybaren på Peninsule Hotel, 28 våningar upp men en fantastiskt utsikt över Hong Kong.
Från färjan från Kowloon till Hong Kong ön
Kvällsbild vid färjeterminalen.

RSS 2.0