Etiopien November 2015, dag 4


Det var nu dax att besöka vår gamla skola. Frukost 8.30. Då kommer Tiruneh till oss och meddelar att regering har utlyst ett extra lov för att det skall komma kraftiga regn, så skördarna måste in snabbt. Pia pratade om vi skulle skjuta på det till måndag om det inte kommer så många elever när det är lov. Vi missförstog nog varandra och Tiruneh gick till skolan och hämtade den nya rektorn, som såg lite nedstämd ut. Han förklarade att det var minst 200 elever där och väntade på,oss. Vilket katastrof om vi hade skippat skolan idag. Utdelning gick bra och vi fick gå runt och titta på en nytbyggd matsal för de minsta. Skolan har elever från årskurs 1-5.
Totalt går man 12 klasser i Etiopien.


Utdelning av studiematerial

Vi gick sedan ner till serveringen vid gamla badplatsen och intog lite dricka. Kl 13 skulle vi vara hos Tireneh för lunch. Gissa vad! Hemgång och lite vila innan vi var där igen. Några sponsorelever skulle komma och få lite kläder. Almas som hjälpt Tiruneh med maten fick av mig en ny Samsung mobile som hon vart lycklig över.
Kaffekokningen gick lite snett då det vart övertryck och en av tjejerna brände sig lite och fick tvätta av klänningen. Hemgång sedan.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0