Etiopien November 2015, Addis Ababa 2:a o 3:e dagen

Resan närmar sig nu slutet. Efter frukost gick vi till Etiopian Airlines och bekräftade våra biljetter. Sedan blev det lite shopping och strövande längs Churchill Road. En lång uppförsbacke i början tog musten av oss. Addis ligger på 2200 - 2500 meter över havet och det märks. Man blir lättare andfådd. Pia och Björn fick efter lunchen besök av deras dotters fadderbarn Rediet tillsammans med fostermamman. Bert och jag shoppade vidare och kollade också hur långt bygget kommit av Lido hotell, som i bodde på 2009. Kvällens middag bjöd Annika på och det var trevligt och uppskattat.
Sista dagen i Addis gi k vi iväg och kollade in en station för de nya tågen som börjat trafikera. Det byggs fortfarande nya spår och sina håll går fom 15-20 meter högre än vägarna. När vi stod nedanför och kollade på biltrafiken kom en etioper fram och hälsade. Det ar Million, vår guide i lejonparken! I en flermiljon stad o h vi träffas igen.
Sedan gick vi och intog lunch i Ghions Hotells uteservering in en fin park. Vi fortsatte ock gick i. i själva hotellet. Där sprang vi på Håkan Pohlstrand spm nyss kommit dit efter att ha varit i bushen med kunder. Håkan visade oss fantastiiska bilder på ovanliga fåglar han fotograferat, samt på några kortbetade elefanter och cheetah som han sett. Vi tog oss sedan tillbaka till hotellet.

Moderna tåg som Kina varit med och byggt.
Samma företag som driver tunnelbanan i Stockholm.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0